Logo
Menu

Illustratie & vormgeving simulatiespel

spelbord Quagga Island game
pictogrammen Quagga game
Quagga Game sintoductie
Quagga Game spelkaarten Quagga Game spelkaarten
Quagga Game in actie

Quagga Island Game

Firm of the Future ontwikkelde klimaatspel 'Quagga Island' om mensen bewust te maken van de urgentie van CO2-reductie, afvalbeperking, gebruik van hernieuwbare energie en natuurbehoud om zo de klimaatverandering in de hand te houden. Daarnaast ervaren de spelers in de Quagga Island game hoe uitdagend het is om op overheidsniveau tot klimaatneutrale besluiten te komen waarin alle partijen zich kunnen vinden.

Het doel van de game Quagga Island is het creëren van een klimaatneutrale samenleving op Quagga Island, waarbij iedereen een goed bestaansrecht heeft en de natuur beschermd wordt. Maar er moet wél geld worden verdiend! In vijf rondes met opdrachten, gaan vijf verschillende partijen (overheid, bevolking, industrie, leveranciers en toerisme) hiermee aan de slag.

Een tweede doel is het creëren van klimaatneutraliteit in een zo kort mogelijke tijd. Hoe eerder je het eiland klimaatneutraal hebt, hoe hoger jouw score op de klimaatladder! Deze scores op de klimaatladder, een ranking van teams die de game al hebben gespeeld, zijn te zien op de website www.quagga-island.nl

Voor dit spel mocht ik de illustraties en de grafische vormgeving verzorgen. En natuurlijk mocht er ook een filmje worden gemaakt!
Foto © Els Martijn