Logo
Menu

Illustratie & vormgeving simulatiespel

spelbord Quagga Island game
pictogrammen Quagga game
Quagga Game sintoductie
Quagga Game spelkaarten Quagga Game spelkaarten
Quagga Game in actie

Quagga Island Game

Het doel van de Quagga Island Game is het creëren van een klimaatneutrale samenleving op Quagga eiland, waarbij iedereen een goed bestaansrecht heeft en de natuur beschermd wordt. Klimaatneutraal betekent in dit geval CO2-neutraal, energieneutraal en afvalloos... maar er moet wél geld worden verdiend!

Firm of the Future ontwikkelde de Quagga Island game om mensen bewust te maken van de urgentie van CO2-reductie, afvalbeperking, hernieuwbare energie en natuurbehoud om zo de klimaatverandering in de hand te houden. Daarnaast ervaren de spelers in de Quagga Island game hoe uitdagend het is om op overheidsniveau tot klimaatneutrale besluiten te komen waarin alle partijen zich kunnen vinden.

Quagga eiland is door een tsunami compleet verwoest en mag in de game onder supervisie van een spelleider weer worden opgebouwd met klimaatneutraliteit als uitgangspunt. In vijf rondes met opdrachten, gaan vijf verschillende rollen (overheid, bevolking, industrie, grondstoffenleverancier en toerisme) hiermee aan de slag.

Voor dit spel mocht ik de illustraties en grafische vormgeving verzorgen.
Foto © Els Martijn